De troeven van gas

Comfortabel, voordelig en duurzaam

De troeven van gas

Met een gastank van Antargaz kiest u voor drie grote troeven:

Comfortabel

Een Antargaz-gastank maakt het u makkelijk.

 1. Krijgt u in de toekomst de kans uw woning toch aan te sluiten op het aardgasnetwerk? Dan bespaart u uzelf heel wat geld en moeite, omdat u uw binneninstallatie (uw ketel en leidingen) dan amper hoeft aan te passen.
 2. Met gas uit een tank hebt u dezelfde mogelijkheden als met aardgas. U kunt gas uit een tank dus ook gebruiken voor uw centrale verwarming, gasfornuis, zwembadverwarming, vlameffecthaarden, terrasverwarming, airco, een koppeling aan een installatie van hernieuwbare energie,…
 3. De tank kan ondergronds worden geplaatst, net als een mazouttank. Zo behoudt uw tuin zijn uitzicht.
 4. U beheert uw energievoorraad volledig zelf met een tank in uw tuin.

Voordelig

Gas in een tank behoort tot de voordeligste energiebronnen

 1. Gas is goedkoper dan klassieke energiebronnen.
  • Elektriciteit is duurder, en het verbruik is groter. Voor de verwarming van warm water heeft u de helft minder energie nodig als u gas in plaats van elektriciteit gebruikt.
  • De keuze voor stookolie brengt een meerkost mee, voor de installatie, het onderhoud (van een installatie en een schoorsteen) en de eventuele saneringskosten voor bodemverontreiniging.
 2. Onze gastank hoeft u niet te kopen. U huurt hem (bovengrondse tank), of neemt hem in huurkoop (ondergrondse tank). U hoeft dus niet meteen te investeren in de volledige kost van een tank bij aankoop.
 3. Met zonnepanelen of een warmtepomp bespaart u stevig op uw energiekost. U heeft echter nog een ondersteunende energiebron nodig. Dat vindt u in gas. Lees hier meer over gas en hernieuwbare energie.
 4. Een gastank kunt u koppelen aan een condensatieketel voor uw centrale verwarming. Zo bespaart u op uw dagelijkse energiekosten. Bovendien stijgt uw huis in waarde door een betere milieucertificatie. Lees hier meer over gas en condensatieketels.
 5. Bekijk ook onze promoties. Kiest u voor een condensatie- of hogerendementsketel, dan krijgt u tot 31 december 2014 een fikse korting op uw gaslevering van 250 euro.

Duurzaam

Met een Antargaz gastank kiest u voor een schone toekomst.

 1. Propaangas kan geen bodem- of waterverontreiniging veroorzaken. Propaangas verdwijnt in de atmosfeer, en is amper oplosbaar in water.
 2. In uw ketel wordt propaangas bijna volledig verbrand. Dat betekent een zeer lage CO2- en zwaveluitstoot, en dus minder broeikasgassen.
 3. Kiest u voor zonnepanelen of een warmtepomp, dan biedt gas de meest duurzame aanvulling om aan de energiebehoeften van uw gezin te voldoen. Lees hier meer over een slimme energiehuishouding.