Gas en hernieuwbare energie

Gas? Slim!

Denk vooruit met hernieuwbare energiebronnen

Gas en hernieuwbare energie

Gas is de beste aanvulling als u kiest voor een duurzame mix met andere energiebronnen. Kiest u voor zonnepanelen, of een warmtepomp, kies dan ook voor een gastank.

  • Zonnepanelen zetten zonnewarmte om in elektriciteit, zodat u kunt verwarmen, koken,... Ze garanderen echter geen constante aanvoer van energie. Simpel: de zon schijnt onvoldoende in Vlaanderen daarvoor. Gas vangt die onderbrekingen voor u op.
  • Een warmtepomp bewaart een overschot aan warmte-energie (uit de aarde, uit uw huis). Warmte wordt ‘gerecycleerd’: uw water wordt ermee verwarmd, of uw huis wordt er zelfs mee gekoeld. Om deze installatie te laten werken, heeft ze echter een minimum aan andere energie nodig. Gas is de zuinigste keuze.
  • Bovendien komen sommige gemeentebesturen tussen in de kosten voor de installatie van een warmtepomp. Meer informatie kan je vinden op www.energiesparen.be.

Doe voordeel met een condensatieketel

Een verwarmingsketel op gas verwarmt uw water en uw woning. U kunt kiezen voor een traditionele gasketel of een condensatieketel. Een condensatieketel hergebruikt de warmte die vrijkomt. Zo gaat energie niet verloren. Meer zelfs, u haalt het volle rendement uit uw energiebudget.

Een condensatieketel op gas is relatief goedkoop, zeker in vergelijking met sommige andere energiebronnen. Hieronder kan u een aantal links vinden naar de catalogusprijzen van enkele gerenommeerde constructeurs van verwarmingsketels. Vergelijk en kies!

Plaatst u een condensatieketel, dan krijgt u korting op gas van Antargaz tot 250 euro (als u klant wordt voor 31 december 2014). Opgelet: deze korting is niet cumuleerbaar met andere promoties.

Ontdek hier onze verrassende promoties