F.A.Q.

Kunt u wel een ondergrondse tank plaatsen in uw tuin? Hoe zit het met de veiligheid? Hier vindt u de antwoorden op deze en vele andere vragen!

Wat is gas van Antargaz?

Gas van Antargaz is vervoerbaar gas dat bij u thuis wordt afgeleverd net zoals stookolie. Gas van Antargaz biedt u dezelfde moderne en comfortabele voordelen als aardgas. De toepassingen die mogelijk zijn met aardgas zijn gegarandeerd ook mogelijk met gas van Antargaz. U heeft, net als bij stookolie, een tank in de tuin en dus uw eigen voorraad. De tank kan ondergronds of bovengronds geplaatst worden. Een voordeel van een tank is dat u zelf uw energievoorraad beheert en u uw energiefactuur perfect onder controle kan houden.

Ontdek alle voordelen van gas van Antargaz

Top

Ik heb geen aardgas in mijn straat. Kan ik dan toch gas van Antargaz gebruiken voor verwarming, warm water en koken?

Zeer zeker! Gas van Antargaz is vervoerbaar gas waarvan u de energievoorraad in uw tank zelf beheert. De tank kan ondergronds of bovengronds geplaatst worden. Een voordeel van een tank is dat u zelf uw energievoorraad beheert en u uw energiefactuur perfect onder controle kunt houden.

Gas van Antargaz biedt u dezelfde moderne en comfortabele voordelen als aardgas. De toepassingen die mogelijk zijn met aardgas zijn gegarandeerd ook mogelijk met gas van Antargaz.

Ontdek meer over gastanks van Antargaz

Top

Waarom is gas van Antargaz veiliger dan aardgas?

Uw eigen leidingnetwerk van uw gasinstallatie heeft u volledig zelf onder controle en ligt volledig op uw terrein.

Daarnaast voert de chauffeur vóór elke levering een visuele controle van de tank uit. Antargaz levert namelijk alleen op locaties die voldoen aan de wettelijke veiligheids -en milieueisen. Dat betekent dat wij bij elke levering van gas de veiligheid van de tank nagaan en een reeks visuele controles uitvoeren die uw gemoedsrust verzekeren. Bovendien onderwerpen wij de tank om de vijf jaar aan een volledige controle. Onze technische interventiedienst staat ook 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor noodgevallen.

Ontdek hier alles over de veiligheid van gastanks van Antargaz

Top

Kan ik een ondergrondse tank in mijn tuin laten plaatsen?

Ja, u kunt een ondergrondse tank in uw tuin laten plaatsen.

De ondergrondse tank van Antargaz respecteert het uitzicht en de esthetiek van uw tuin. U ziet enkel een groen deksel.

Wanneer u een mooie tuin hebt of over een prachtig uitzicht beschikt, twijfelt u misschien over de aanschaf van gas van Antargaz omdat deze wordt opgeslagen in een tank. Een ondergrondse tank is dan de onzichtbare oplossing om uw gezin toch alle comfort te bieden van de voordelen van gas zoals koken, warm water en centrale verwarming. De tank wordt door Antargaz, in overleg met u, op een eenvoudige manier geïnstalleerd en is - op een klein maar discreet en groen inspectiedeksel na - onzichtbaar. Een voordeel van een tank is dat u zelf uw energievoorraad beheert en u uw energiefactuur perfect onder controle kunt houden.

Leer meer over de installatie van een gastank

Top

Welke toepassingen zijn er mogelijk met gas van Antargaz?

U kunt gas van Antargaz voor alle hedendaagse toepassingen gebruiken.

Gas is o.a. een ideale energie voor uw centrale verwarming. U kunt gas bovendien ook gebruiken voor een gashaard, vlameffecthaarden, vloerverwarming en radiatoren. U kunt dus ook in de koudere wintermaanden genieten van een gezellige, comfortabele en aangename warmte.

De hedendaagse gastoestellen zorgen perfect dat u, waar en zolang u maar wilt, over warm water beschikt. Voor de opwarming van water verbruikt een gastoestel bijna de helft minder energie dan elektriciteit (bron: www.energiesparen.be).

Koken met gas biedt u veel meer kookplezier en dat proeft u uiteraard ook op uw bord. Door de hoge temperatuur van de vlam en het eenvoudig regelen van de vlam bereikt u betere kookresultaten. Ook de top chefs zweren bij het gebruik van gas in hun keuken.

Behalve voor warmwaterproductie, gashaarden, centrale verwarming en fornuizen kan gas van Antargaz ook worden gebruikt voor buitentoepassingen, zoals terrasverwarmers, barbecues en voor de verwarming van zwembaden.

Ontdek alles over de troeven van gas van Antargaz

Top

Kan gas van Antargaz gebruikt worden als een aanvullende energiebron bij hernieuwbare energie?

Gas van Antargaz is de ideale energiebron als aanvulling bij hernieuwbare energieën, o.a. een systeem op zonne-energie, warmtepompen op gas,…

Wanneer er onvoldoende zon is, bijvoorbeeld tijdens de winter, dan kunt u toch blijven genieten van warm water en een comfortabele warmte in uw woning.

Gas van Antargaz kan, als een aanvullende energiebron, u helpen de onvermijdelijke onderbrekingen in de bevoorrading op te vangen.

Leer meer over gas en hernieuwbare energie

Top

Geeft Antargaz een premie wanneer ik mij als nieuwe klant aansluit?

Klant worden bij Antargaz is een bijzonder goede beslissing. Niet alleen opteert u zo voor het comfort van aardgas zonder te moeten zijn aangesloten op het gasnet, u krijgt tijdelijk ook de keuze tussen twee reuzepromo’s:

 • Promo 1: Gratis gas ter waarde van € 250 bij installatie van een condenserende verwarmingsketel op propaan
 • Promo 2: Gratis gas ter waarde van € 125 bij installatie van een hoogrendementsketel op propaan
Promo’s 1 en 2 zijn geldig t.e.m. 31 december 2014. Snel beslissen dus! Opgelet: deze kortingen zijn niet cumuleerbaar met andere promoties.

Meer over de promoties van Antargaz

Top

Wat zijn de voordelen van gas van Antargaz?

Gas heeft heel wat voordelen, o.a.:

 • Een schonere verbranding en dus beter voor het milieu.
 • Vervoerbare energie, die u makkelijk kunt inschakelen wanneer er geen aardgas in de straat ligt.
 • Een energie die toepasbaar is op alle moderne en hedendaagse toestellen en toepassingen (centrale verwarming, warm water, koken, vlameffecthaarden, zwembadverwarming, …).
 • De keuze uit een ondergrondse (onzichtbare) of bovengrondse tank.
 • Geen aankoop van een tank maar een huurcontract. Het onderhoud en de controle van de tank is ook ten laste van Antargaz.
 • Een schoner alternatief.
 • Een aanvullende energiebron bij hernieuwbare energieën.
 • Een ideale tussenoplossing wanneer u wacht op de aansluiting van aardgas in uw straat.
 • Eén energie voor al uw behoeftes omdat u slechts één bron gebruikt voor koken, warm water, centrale verwarming en allerhande buitentoepassingen. Hierdoor heeft u ook bijna de helft minder verbruik bij het koken op gas in vergelijking met elektriciteit (bron: www.energiesparen.be).
 • Een goedkopere installatie.
 • Minder onderhoudskosten aan uw installatie (onderhoud van een gasketel is slechts om de 2 jaar.
 • Geen risico op bodemverontreiniging, dus geen dure saneringskosten.
 • Uw woning stijgt in waarde door een beter milieucertificatie (door de installatie van een nieuwe condenserende verwarmingsketel).

Lees meer over de voordelen van een gastank

Top